Här kommer ett supergott och enkelt tips på helgens dessert! Det är en syrlig kall citron-cheesecake som serveras i portionsform, gjord på Gridellis citronmarmelad! Marmeladen är verkligen syrlig och smakar massa citron så det lyfter verkligen denna lilla komposition!
Recept på syrlig citron-cheesecake:
250g mascarponeost
200g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
1dl strösocker
100g vit choklad
0,5-1dl citronmarmelad från Gridelli
Citroncest från en citron
Digestivekex
1. Blanda mjukosten med sockret i en bunke. Vispa grädden halvhårt och vänd ner i ostblandningen.
2. Smält vit choklad i en plastpåse 30s i micron i omgångar tills det smält. Ringla chokladen över ostblandningen och vänd ner försiktigt. Det ska bli så att chokladen stelnar som en stracciatella.
3. Vänd sedan ner marmeladen, smaka av och gå i med mer beroende på hur syrlig du vill ha den.
4. Häll över i en spritspåse och spritsa upp i fina glas! Smula över krossade digestivekex och dekorera med små klickar av marmelad samt ätbara blommor.
Lovar att det blir magiskt!!