En syrlig citron-cheesecake to die for!

Här kommer ett supergott och enkelt tips på helgens dessert! Det är en syrlig kall citron-cheesecake som serveras i portionsform, gjord på Gridellis citronmarmelad! Marmeladen är verkligen syrlig och smakar massa citron så det lyfter verkligen denna lilla komposition! 

Recept på syrlig citron-cheesecake:

250g mascarponeost

200g philadelphiaost 

3 dl vispgrädde 

2tsk vaniljsocker

1dl strösocker 

100g vit choklad 

0,5-1dl citronmarmelad från Gridelli

Citroncest från en citron

Digestivekex


1. Blanda mjukosten med sockret i en bunke. Vispa grädden halvhårt och vänd ner i ostblandningen. 

2. Smält vit choklad i en plastpåse 30s i micron i omgångar tills det smält. Ringla chokladen över ostblandningen och vänd ner försiktigt. Det ska bli så att chokladen stelnar som en stracciatella. 

3. Vänd sedan ner marmeladen, smaka av och gå i med mer beroende på hur syrlig du vill ha den. 

4. Häll över i en spritspåse och spritsa upp i fina glas! Smula över krossade digestivekex och dekorera med små klickar av marmelad samt ätbara blommor. 


Lovar att det blir magiskt!!

Updated: Published: