Ett Hus ger sig på Dubaichoklad-trenden och det blev otroligt bra om vi får säga det själva!

Ja då var det dags att göra något åt denna trend. Och visst kan man servera en bit Dubai-choklad till kaffet, men att göra om den till en cheescake sätter lite extra flärd på middagsbjudningen! Kadayifdegen som man behöver till detta hittar man i kyldisken på de flesta Ica-butiker nu för tiden. Kolla där de har pajdeg och pizzadeg. Pistagekräm tycker vi givetvis att man ska ha vår favorit från Gridelli! Lycka till! 

Recept på Dubaichoklad-cheesecake:

Till ca 14 personer

Pistagekrisp:
180g kadayifdeg
60g smör
120g pistagekräm från Gridelli
2 msk tahini
Salt

Cheesecakekräm:
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
250 g mascarponeost
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
50g pistagekräm

Mjölkchokladganach:
200g mjölkchoklad
1,5dl vispgrädde
1 nypa havssalt

Kanderade pistagenötter:
1dl socker
70g pistagenötter

Gör så här:
Skär kadayifdegen i små bitar och stek dem gyllenbruna i smöret. Låt svalna och blanda sedan med pistagekräm, tahini och en nypa salt. Tryck ut i botten på antingen portionsformar eller en tårtform med avtagbara kanter.

Till cheesecakekrämen blanda ihop Philadelphia och mascarpone med sockret i en skål. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner i ostkrämen. Blanda sedan i pistagekrämen. Häll över ostkrämen i formen och ställ in i kyl.

Hacka mjölkchokladen och koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills det smält helt! Häll det över ostcrèmen.

Kandera pistagenötter genom att smälta sockret i en stekpanna på medelhög värme till allt socker smält och blivit bärnstensfärgat! Gå i med nötterna och häll på på bakplåtspapper och låt svalna (gärna lite havssalt på). Hacka sedan och dekorera med den!

Updated: Published: