Ja då var det dags att göra något åt denna trend. Och visst kan man servera en bit Dubai-choklad till kaffet, men att göra om den till en cheescake sätter lite extra flärd på middagsbjudningen! Kadayifdegen som man behöver till detta hittar man i kyldisken på de flesta Ica-butiker nu för tiden. Kolla där de har pajdeg och pizzadeg. Pistagekräm tycker vi givetvis att man ska ha vår favorit från Gridelli! Lycka till!

Recept på Dubaichoklad-cheesecake:
Till ca 14 personer
Pistagekrisp:
180g kadayifdeg
60g smör
120g pistagekräm från Gridelli
2 msk tahini
Salt
Cheesecakekräm:
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
250 g mascarponeost
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
50g pistagekräm
Mjölkchokladganach:
200g mjölkchoklad
1,5dl vispgrädde
1 nypa havssalt
Kanderade pistagenötter:
1dl socker
70g pistagenötter
Gör så här:
Skär kadayifdegen i små bitar och stek dem gyllenbruna i smöret. Låt svalna och blanda sedan med pistagekräm, tahini och en nypa salt. Tryck ut i botten på antingen portionsformar eller en tårtform med avtagbara kanter.
Till cheesecakekrämen blanda ihop Philadelphia och mascarpone med sockret i en skål. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner i ostkrämen. Blanda sedan i pistagekrämen. Häll över ostkrämen i formen och ställ in i kyl.
Hacka mjölkchokladen och koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills det smält helt! Häll det över ostcrèmen.
Kandera pistagenötter genom att smälta sockret i en stekpanna på medelhög värme till allt socker smält och blivit bärnstensfärgat! Gå i med nötterna och häll på på bakplåtspapper och låt svalna (gärna lite havssalt på). Hacka sedan och dekorera med den!