Fikon-carpaccio med burrata, pistagenötter och fikonbalsamico!

Less is more med denna ljuvliga lilla appetizer! Söta fikon möter den gräddiga burratan som stöttas upp av krunchiga salta friterade pistagenötter och sötsyrlig balsamico. Vad mer man man begära av en förrätt? Att den är snabb och enkel att göra också? Ok, det är den!! 

Ingredienser till 4 personer: 

4 st fikon

2 burrata

hackade friterade pistagenötter (finns att köpa i vår butik)

fikon balasamico från Gridelli

salt peppar och lite färsk rosmarin

 

Gör så här:

Skiva fikonen ca 0,5cm per skiva och lägg upp på ett fint fat. Lägg plastfolie över och pressa fikonen med baksidan på en sked så att de blir tunna. Fördela burrata och pistagenötter över fikonen, salta och peppra och lägg på lite rosmarin. Sist men inte minst, ringla över fikonbalsamicon. Redan klart? Japp! 

Updated: Published: