Pistageigaste Pistage-glassen, det enda du behöver äta i sommar!

Pistageglass som inte gör någon besviken!

Basen till denna glass utgörs av kondenserad mjölk och grädde. Viktigt är att välja 40% grädde för att glassen ska bli så krämig som möjligt. Sedan blandar man i pistagekräm från vår favorit Gridelli. Och för att få den där extra djupa smaken av pistage går vi i med mer pistagenötter som först mixats till ett nötsmör (kör nötterna i matberedaren tills det blir ett nötsmör helt enkelt.) Sen kanske det låter lite konstigt att man ska ha salt i glassen men om ni ätit osaltade nötter någon gång så är det ju givet att allt som har med nötter att göra behöver salt för att smaken ska lyfta! Sen kan man äta den som den är eller ringla på mer pistagekräm, kanderade pistagenötter, kaksmulor eller kolasås. Låt fantasin flöda!

Ingredienser:

5dl grädde

En burk kondenserad mjölk (400g)

70g pistagenötter

100g pistagekräm från Gridelli

Nypa salt 

Kanderade pistagenötter (smält 1dl socker i en stekpanna och när allt har smält rör du ner 35g pistagenötter. Låt svalna och hacka i bitar)

 

Gör så här:

Vispa grädde och kondenserad mjölk hårt å fluffigt. Mixa pistagenötterna till ett smör och vänd ner den och pistagekrämen i smeten. Häll upp i en form och ringla på lite mer pistagekräm och strö över de kanderade nötterna! Frys i ett dygn!  

Updated: Published: