Salladernas sallad för oss som älskar pistage; Sparris och jordgubbsallad med pistagepesto och burrata!!

Sparris och jordgubbsallad med pistagepesto och burrata

Denna sallad blev sååå himla god! Peston i salladen är gjord på, hör och häpna, pistage! Och för att få en liten rundare och ostigare smak på peston har parmesanen fått göra plats för den svenska stjärnan västerbottensosten istället! Vill man ha en lite matigare sallad är det fritt fram att lägga till qinoua eller dylikt. Här kommer receptet:

Ingredienser till ca 4 personer:

Pesto:

1,5 dl pistagenötter

1 dl bra olivolja, tex Gridellis Olio Extra Virgine

1 kruka basilika 

1,5 dl riven västerbottenost

1/2 riven vitlöksklyfta

salt & peppar

Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar. Riv inte i all vitlök utan ta lite i taget och smaka av, man vill inte att vitlöken tar över huvudrollern i denna komposition! Häll upp i en spritspåse så är det lättare att få den snyggt över salladen.

 

Sallad:

Machesallad (den är lite nötig i smaken så lyfter peston men annan sallad funkar också)

Två knippen sparris, här vill man inte snåla

En ask jordgubbar, blanda gärna röda och vita

Två burrata (en halv var, eller lyxa till det med en var)

Hackade pistagenötter

Basilikaolja från Gridelli

 

Lägg machesalladen i botten på med sparrisen och lägg ut lite jordgubbar här och var. Spritsa på pistagepeston som om det inte finns någon morgondag. Bryt upp burratan ovanpå hela kalaset och låt det regna pistagenötter över din skapelse! Drissla (är det ett ord?) basilikaolja som en sista touch! Alltså detta blir så gott! Även om man är skeptisk till pesto som undertecknad så kommer man slicka tallriken när man mumast färdigt! 



 

Updated: Published: